Home Historia
Historia PDF Print E-mail
Written by Merris   
Tuesday, 28 October 2008 22:39
HISTORIA
 
Vuosi 1993 ja Vuosaaren Urheitalo
Joukko Vuosaaren lukion oppilaita päätti alkaa hyödyntää koulun varaamia salivuoroja Vuosaaren Urheilutalolla iltapäivisin. Aluksi pelailtiin vain satunnaisesti ja joukossa oli monentasoista kaveria. Pikkuhiljaa pelaajia alkoi olla kokonaisen joukkueen verran, sillä lisää pelaajia tuli kavereiden ja kavereiden kavereiden mukana. Päätimme, että kävisimme säännöllisesti Urheilutalolla pelaamassa ja harjoittelemassa.

Vuosi vaihtui ja vuoden alussa ilmoittauduttiin ensimmäiseen turnaukseen. Pelaajista kaikkein innostuneimmat ja ahkerimmat, tottakai myös taitavimmat otettiin mukaan. Ainoastaan varsinainen maalivahti puuttui. Maalivahti kuitenkin löytyi viime tipassa omasta koulusta. 

Jorvaksessa järjestettyyn harrasteturnaukseen ilmoittauduimme nimella Peikot, josta tulikin joukkueemme nimi toistaiseksi. Itse turnaus sujui yli odotusten, sillä kaikkiaan kymmenestä joukkueestä joukkueemme sijoittui kolmanneksi! Osallistuimme samana vuonna myös muutamiin muihin harrasteturnauksiin Uudenmaan alueella vaihtelevalla menestyksellä. 

Turnausten lomassa pelaaminen Vuosaaren Urheilutalolla jatkui entistä säännöllisempänä ja joukkueen sisällä pelaajia vaihtui, uusia tuli ja vanhoja lähti.


Turnauksessa Pohjan liikuntaopistolla vuonna 1995

 
Seuran perustaminen ja SSBL:n jäsenseuraksi

Vuosi 1995 on joukkueemme kannalta ensimmäinen kulmakivi, sillä silloin päätimme liittyä SSBL:n jäsenseuraksi ja hakeutua mukaan divaripeleihin. Kuin varkain pääsimme suoraan miesten V-divisioonaan kulkematta lähtöruudun eli VI-divarin kautta, sillä viitosessa oli muutamia "tyhjiä" paikkoja ja arpaonni suosi meitä.

Rekisteröityessämme joukkueemme nimi Peikot vaihtui Merrikseen, sillä emme halunneet tulla sekoitetuksi Perttelin Peikkoihin. Nimi Merris on peräisin väärin muistetusta sanasta kamis, joka Oulun murteella tarkoittaa krapulaa. Ajettelimme sen olevan tarpeeksi erikoinen ja neutraali nimi, joka on myös helppo muistaa. Myöhemmin on tullut ilmi eri asiayhteyksissä, että Merris on myös englanninkielinen etu- ja sukunimi.
 
KAUSI KAUDELTA
 
Kausi 1996-97 meni divaripeleihin totuttelun merkeissä ja sijoituskin jäi kovin alhaiseksi, 9/10, mutta sarjapaikka säilyi kuin säilyikin V-divisioonassa.


Ensimmäinen joukkuekuva kaudelta 1996-97

 
Kausi 1997-98 puolestaan antoi jo uskoa omiin ja koko joukkueen kykyihin, alkukautena sijoitus vaihteli kolmannesta aina lohkokärkeen asti. Loppukaudella iski paha henkinen väsymys ja pelitkin huononivat. Lopullinen sijoitus oli 6/11. Silti ainoastaan kaksi pistettä jääneenä kolmanneksi sijoittuneeseen.

Kausi 1998-99 lähti edelliskauden tapaan erinomaisesti käyntiin, mutta ensimmäisen tappion jälkeen henkinen ote peleihin karkasi ja tappioita tuli lisää. Loppukaudesta pääsimme jälleen voittojen tielle, mutta lopullinen sijoitus 5/10 oli kuitenkin pettymys, sillä kauden ensisijaisena tavoitteena oli nousu IV-divisioonaan.


Joukkuekuva kaudelta 1998-99

 
Kauden 1999-2000 yhtenä ja ainoana tavoitteena oli nousu sarjaporrasta ylemmäksi IV-divisioonaan. Edelliskaudesta poiketen, emme olleet enää seuran ainoa joukkue, vaan seuramme kasvoi kahdella uudella joukkueella: Merris II ja Merris III. Tavoitteena oli myös näiden kahden joukkueen nostaminen VI-divisioonasta sarjatasoa ylemmäksi.

Joukkue oli kokenut jälleen pieniä muodonmuutoksia ja kausi alkoi tutuksi tulleella tavalla voitokkaasti. Neljännessä ottelussa tapahtui kuitenkin notkahdus ja ensimmäinen tappio oli tosiasia. Tämä ei kuitenkaan laukaissut sitä tappiokierrettä, johon aiempina vuosina olimme ajautuneet, vaan tappiosta nöyristyneinä notkistimme suoristuneet selkämme ja aloimme pelata. Ko. tappio jäikin kauden ainoaksi (lisäksi yksi tasapeli) ja kauden päätyttyä juhlittiin Merriksen historian ensimmäistä lohkovoittoa ja sarjanousua.

Ykkösjoukkueen lisäksi Merris II lunasti odotukset ja sijoittui lohkossaan toiseksi (2/10) nousten suoraan V-divisioonaan. Merris III:n sijoitus oli 7/10, joten tavoitteeseen ei kaikkien joukkueiden osalta päästy. Lohkojen uudelleenjärjestelyjen takia miesten V-divisioonaa laajennettiin 16 lohkoon, mikä tarkoitti sitä, että myös Merris III nostettiin sittenkin sarjatasoa ylemmäksi. Kauden 1999-00 tavoitteeseen oltiin sittenkin päästy!


Nousijajoukkue, kausi 1999-00

 
Kausi 2000-01, ensimmäinen kausi IV-divisioonassa. Alkukauden ottelut olivat jälleen kuin uuden opettelua, sillä sen verran tahmeaa pelaaminen oli. Toisaalta joukkueeseen oli tullut uusia pelaajia kentällisen verran, mikä saattoi myös vaikuttaa osaltaan. Mitä pidemmälle kausi kuitenkin eteni sitä parempiin suorituksiin joukkue ylsi. Ensimmäisen turnauksen jälkeinen sijoitus 10/10 vaihtui lopulta sijoitukseen 2/10 ja samalla päästiin karsimaan noususta III-divisioonaan. Tällä kertaa nousu jäi kuitenkin vielä haaveeksi, siitä piti huolen karvas 3 - 4-tappio jatkoajalla.

Merris II jatkoi siitä mihin se edelliskaudella jäi. Joukkue sijoittui lohkossaan kakkoseksi ja taisteli kovasti noususta IV-divisioonaan. Karsinnoissa vastaan asettui kuitenkin joukkue, jonka halu nousta oli selvästi Merris II:ta kovempi. Hyvä kausi nousijajoukkueelta! Kauden päätyttyä Merris II ilmoitti taloudellisiin syihin vedoten vaihtavansa seuraa (Pakilan Visan kakkosjoukkueeksi). Näin ollen Merris ry jatkaa toistaiseksi vain kahdella joukkueella.

Merris III aloitti kautensa yhtä lailla vaatimattomasti kuin ykkösjoukkuekin. Kauden edetessä joukkuepeli tiivistyi ja joukkue alkoi voittaa pelejään. Loppukauden hiipuminen himmensi kuitenkin Merris III:n nousussa ollutta sijoitusta. Joka tapauksessa kohtuullisen hyvä kausi ja ensi kaudella odotukset ovatkin jo korkeammalla.


Joukkuekuva kaudelta 2000-01

 
Kausi 2001-02, toinen kausi IV-divisioonassa ja tavoitteet edelliskauden jälkeen kovat. Todellisuus tuli kasvoille kuitenkin varsin isolla kädellä, kun pelit etenivät. Missään vaiheessa ei hätyyteltyä kärkipäätä, päinvastoin. Kauden viimeisessä turnauksessa asettui vastaan lohkon ykkönen ja kakkonen ja sijoitus 7. tosin tasapisteissä ensimmäisen putoavan joukkueen kanssa. Kolme pistettä viimeisestä turnauksesta pitivät Merriksen edelleen IV-divisioonassa (sijoitus 6/10), mutta tuskaista vääntämistä kausi kokonaisuudessaan oli.

Hurraamista ei ollut seuran toisellakaan joukkueella: yksi voitto ja jokunen tasapeli päättivät joukkueen taipaleen toistaiseksi V-divisioonassa. Kesän aikana tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että joukkueen pelit on pelattu lopullisesti; muutama pelaajista siirtyi tulevaksi kaudeksi ainoaksi jäljelle jääneeseen joukkueeseen ja suuri osa joko lopetti tai haki pelipaikkaa muualta.

Kausi 2002-03, jälleen "yksin". Joukkueen pelaajarinki kasvoi kesän aikana yli 20 pelaajan ja uuteen kauteen lähdettiin jälleen selkein tavoittein. Tasanen lohko (jos ei huomioida kahden kärjen karkaamista jo kauden puolivälissä) ja tiukkaa vääntöä, mutta se lopullinen taistelu ja tahto jäi puuttumaan. Joukkue ei välttämättä ollut hioutunut niin yhtenäiseksi kuin olisi tarvittu. Edelliskautta parempi kausi joka tapauksessa ja sijoitus 5/10.
 
Last Updated on Sunday, 16 November 2008 12:55
 
merris.fi, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting